Testul culorilor

(318.8kB)
Pentru parola arhivei, trimite un SMS cu textul: TXT PASS. Preţ: €1,00 + TVA
Ce spune culoarea ta preferata

despre meseria care ti se potriveste ?


Ti-ai dori cateodata ca gasirea slujbei perfecte sa fie la fel de usoara ca 1,2,3? Conform noilor cercetari, s-ar putea sa fie la fel de usor cum ai spune rosu, albastru sau galben.

Determinand care sunt culorile primare, secundare sau acromatice care iti plac cel mai mult sau cel mai putin, poti sa gasesti o cariera bazata pe modul in care abordezi sarcinile si pe mediile in care lucrezi cel mai bine.


Aceasta metoda de testare a carierei se bazeaza pe culori in loc de chestionare pentru a micsora distanta dintre modul in care ne percepem si adevar si dezvaluie motivatiile nostre intime.

 

Cum functioneaza?

E simplu. In primul rand iti alegi culoarea primara preferata (rosu, galben sau albastru). Apoi, culoarea secundara (verde, violet sau portocaliu) si cea acromatica (negru, alb sau maro).

De exemplu, daca inclini partial spre galben, te motiveaza informatia, persoanele care prefera albastrul sunt oamenii ideilor si cei care prefera rosul sunt orientati spre rezultate.

Daca preferi verdele ca si culoare secundara, evaluezi situatiile in mod realist; violetul arata ca iti place sa explorezi diferite posibilitati si portocaliul arata ca esti o persoana practica.

In sfarsit, daca alegi negrul ca si culoare acromatica, iei in considerare valoarea mai presus de toate;albul arata ca iti place sa ai mai multe optiuni si maroul confirma ca iti place sa implementezi si sa finalizezi sarcini.

Pe de alta parte, culorile care iti plac cel mai putin arata sarcinile si problemele pe care tinzi sa le uiti.

De exemplu, daca portocaliul iti place cel mai putin, cateodata te angajezi si incerci sa faci prea multe lucruri deodata.

Daca nu iti place verdele, incerci sa rezolvi si problemele colegilor in loc sa-i lasi sa si le rezolve singuri. Sau daca nu iti place albastrul-azur, simti o nevoie puternica de a-ti demonstra competenta si nu iti pasa de parerea altora.

 

Afla care sunt punctele tale forte

Esti o persoana creativa, sociala, convingatoare, un om al actiunii sau un organizator? Iata in cateva exemple ce spun alegerile cromatice despre tine :

·                     daca preferi: galben, violet si alb - Esti un comunicator

Creezi perspective profitabile- cum sa obtii clienti noi si cum sa te faci ascultat de cei din jur. Doar identificand punctul de vedere al clientului, dezvolti strategii care deschid usi anterior inchise. Ai abilitati excelente de comunicare. Carierele care ti s-ar potrivi cel mai bine sunt : marketing sau PR.

·                    daca preferi: rosu, verde si negru- Esti un investitor

Cunosti valoarea banilor si a resurselor precum si valoarea intrinseca a contributiei fiecarui coleg. Personalitatea ta incurajatoare si analitica s-ar potrivi cel mai bine in finante, contabilitate, in domeniul bancar si industrial, in investitii, consultanta economica, vanzari sau in invatamant.

·                     daca preferi: albastru, portocaliu si maro -Esti un activist

Credintele tale comunitare si abordarea directa imbunatateste serviciile pentru cei din jurul tau. Ti se potrivesc cel mai bine domeniile in care poti sa imbunatatesti conditiile existente sau ai un impact asupra conditiilor sociale. Ia in considerare cariere in inginerie, constructii sau dezvoltarea de noi programe si produse, sau posturi in politie, pompieri, in domeniul social sau in guvern.

 
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one